Det danske rejsebureau

Log Wildkingdom Tours - Hornbill

i Thailand

 

Historien verdenspressen undgår at fortælle om.

Side 2 – Klik her

 

Tsunami - katastofen

Flodbølgen som verden aldrig før har set

 Rystende oplevelse, men de fastboende danskere er fortrøstningsfulde

 

Disse ord blev skrevet 31DEC04 – 5 dage efter at tsunami’en ramte os 2. juledag:

 

Katastrofescenerne kender vi fra pressen og hvis man vil se smadrede biler, væltede huse og lemlæstede lig, så henviser vi til denne. Imidlertid vil der komme en tid efter denne tragedie og den er allerede så småt ved at opstå.

 

Nedenstående fokusere derfor ikke på ødelæggelserne, men på hvad der fungere og vil komme til at fungere i allernærmeste fremtid.

 

Med al respekt for de 10 tusindvis af mennesker der er døde og deres pårørende, så er dette kapitel i naturhistoriens dagbog overstået. Eksperter er enige om, at Tsunami katastrofer er uforudsigelige, hvad angår det geografiske område den involvere. Den Bengalske Bugt og Andaman Havet er da heller ikke almindeligt kendt, for at være et udsat risikoområde.

 

Selv om situationen på dele af Thailands vestkyst er katastrofal nok, så er den nordlige provins Aceh på Sumatra, Indiens sydøst kyst og Sri Lanka givetvis anderledes værre ramt, på grund af en ringere infrastruktur.

 

Vi har nu modtaget over 900 positive reaktioner fra folk, som har kikket med på denne side og som bekymret har fuldt katastrofen hjemme fra stuen. Mange af disse mennesker har tidligere ferieret på Phuket og for dem er det en utrolig lettelse af få at vide, at ikke alle områder har været lige hårdt ramt, samt at der trods alt bliver gjort en stor indsats, for at få de ramte områder på fode igen.

 

Lige som når et skib går ned i en storm, - så vil der igen komme et tidspunkt, hvor vejret klare op. - Det er det faktum vi har valg at koncentrere os om.

 

Til den der kunne få tanken, at de informationer der bliver publiceret her fra, skulle have en økonomisk bagtanke, kan vi kun sige, at du har fuldstændig ret.

Der er givetvis over ½ million thaier, der direkte eller indirekte er afhængige af turismen i Sydthailand og den bedste hjælp til disse mennesker er, at du kommer igen, når vi har fået ryddet op.

 

Fra Phuket og tilstødende områder, har vi følgende underretninger omkring bade byer og udflugts mål:

 

 

Tsunami - Patong Beach 26 December 2004, The real story, Den rigtige historie

Patong Beach – Strand promenaden

27DEC04 (1 dag efter)

 

Tsunami, flodbølge, flodbølgen, Patong, Sydthailand, Thailand, Krabi, Khao Lak, Phi Phi Island, Phi phi øerne, Maya bay, Tonsai, Phang nga, Katastrofe, oprydning,

Patong Beach – Strand promenaden

31DEC04 (5 dage efter)

 

Patong Beach

Jet Ski støjforurener atter stranden

Billede fra 04JAN05 (9 dage efter)

 

Som efter en snestorm, bliver der fejet og skovlet - ikke sne, men sand.

Billede fra 31DEC04 (5 dage efter)

 

Siam City Bank – Beach Rd. Patong

Billede fra 27DEC04 (1 dag efter)

 

 

Siam City Bank – Beach Rd. Patong

Billede fra 04JAN05 (9 dage efter)

 

Ved - Da Rico’s Pizza – Beach Rd. Patong

Billede fra 27DEC04 (1 dag efter)

 

Ved - Da Rico’s Pizza – Beach Rd. Patong

Billede fra 04JAN05 (9 dage efter)

 

Vores gode venner – Max fra Schweiz & Pong fik alt ødelagt alt i Deres frisørsalon ”My Style” til venstre i billedet.

Billede fra 29DEC04 (3 dage efter)

 

Max & Pong bor forsat hos os. De mangler at få sat en ny dør i forretningen ud til arkaden (Soi Patong Resort).

Billede fra 04JAN05 (9 dage efter)

 

Stort set alle charter turisterne er rejst hjem og journalister fra hele verden er kommet i stedet.

Billede fra 04JAN05 (9 dage efter)

Kinesiske charter turister er ikke blevet kaldt hjem. I stedet er de blevet opfordret til at deltage i ”Store Oprydnings Dag”

Billede fra 05JAN05 (10 dage efter)

 

Patong Beach set fra syd mod nord. Der er nu sat afskærmning op mellem Beach road og strandhotellerne. Stueetagen på alle hotellerne skal renoveres.

Billede fra 05JAN05 (10 dage efter)

 

Baan Boa Resort. Peter & Gitte Høstved fra Allerød var her sidste år på samme tid. De har spurgt til hvordan ”Deres” resort ser ud nu.

Billede fra 05JAN05 (10 dage efter)

 

Side 2 – Klik her

 

PATONG BEACH:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Ingen i den danske koloni (fastboende eller langtidsturister) vi kender, mangler eller er kommet til skade. Vandet gjorde skader i Patong, 150 meter fra stranden og indlands. Vores kontor og bolig ligger 1 KM fra stranden, så vi fik ikke en dråbe. Stemningen er rolig om end der er flere mennesker i vores bydel end ellers, da vi befinder os for foden af bjerget.

 

Rapport fra 31DEC04/dag 5 efter.

Oprydningen er i fuldgang og der arbejdes i døgndrift. Flere små sidegader ved Bangla Road er ryddet og i går kom elektriciteten tilbage. Nogle restauranter og barer er allerede genåbnet, lige som nogle få handelsfolk har stillet salgsboder op igen på strandvejen.

 

Rapport fra 04JAN05/dag 9 efter.

Situation er således, at 80 % af skrot og affald nu er samlet til bunke og afventer at blive afhentet og kørt bort. Sidegaderne (soi’ene) er også for den største del renset. Håndværkere er gået i gang med at genetablere interiøret i form af skillevæge, loftplader og vægpaneler m.m. i mange af de butikker, der fik totalskader. Der er dog endnu mange bygninger, der er så medtaget, at de skal rives helt ned og genopbygges.

 

Omkring 14JAN05 vil der ikke ligge en affaldsbunke mere i Patong. Genopbygningen af det ødelagte kan tage fra 2 til 9 måneder.

 

Rapport fra 05JAN05/dag 10 efter.

I dag har der været mindehøjtideligheder i Phuket Town og der har været indkaldt til store oprydningsdag. Tusindvis af frivillige har givet en hånd med. Kineser på charterferie er ikke blevet kald hjem, men er blevet opfordret til at deltage i hjælpearbejdet, hvilket alle så gjorde.

Patong er nu fyldt med journalister fra alverdens lande og de har travlt med at udfritte os om vores traumatiske oplevelser den 26DEC04, samt med at filme beskadigede bygninger. Om aftenen drikker de sig fulde og opfører sig som turister.

 

Rapport fra 07JAN05/dag 12 efter.

Nogle er af den opfattelse at der er en nedtrykt stemning på øen. Dette skal man have pudset sine briller grundigt for at få øje på. Stemningen er ikke trykket og der bliver grint og pjattet, som om intet er hændt. Hverdagen forsætter som hidtil. Eneste forskel er at charter turisterne er taget hjem med få undtagelser, så der er god plads på stranden. Efter 1. februar skulle de store charter bureauer, efter hvad vi har forstået - vende tilbage igen.

 

Rapport fra 17JAN05/dag 22 efter.

Strandvejen er forsat meget stille om aftenen, med kun få steder åbne. Mange af kyst resortsene benytter nu lejligheden til at få gennemført planlagte forbedringer. Diskoteket Banana Club genåbnede dog i går, - men man kan vel ikke sige, at alt er normalt her, før ”Elvis Presley” igen optræder ved fiskerestauranten. På Bangla Road er alt stort set normalt (larmende), bortset fra de første 4-5 butikker fra strandvejen og op. Disse mangler forsat at blive gjort i stand. Ellers har parallelgaden til strandvejen, Rat-U-Thit 200 Pee Road fået et boom med mange aftenbesøgende.

Stranden besøges om dagen af badefolket. Der er debat om hvorvidt strandstolene få lov til at vende tilbage eller ej.

 

Første rapport fra dykker folket ved Similan Øerne. Læs under dykning.

 

 

Håndværkerne er i gang igen 05JAN05

 

Fejeholdet kan snart køre hjem fra Patong 05JAN05

 

Fra Patong Tempel 05JAN05

 

03JAN05 – Burmeser dreng

 

03JAN05 – Visa run til Burma

 

 

Side 2 – Klik her

 

KATA & KARON BEACH:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Her er man næsten færdige med oprydningen, men de blev heller ikke ramt så hårdt som Patong. Militæret deltager i oprydningen. Stranden er ryddet for vragraster og folk bader igen, selv om alle liggestolene mangler. Mange strandressorts er sluppet særdeles billigt i form af få vandskader og havvand i swimmingpoolen. Butikkerne ved Karon Center og smøgen ved Kata BBQ (over for Tropical Garden Resort) er ødelagte.

Rapport fra 01JAN05/dag 6 efter.

Skrædderne og restauranterne i Karon Centre har haft glarmesteren på besøg og alle ituslåede vinduer er udskiftet. Skrædderne har igen de udstillede mannequiner stående i vinduet og hylderne i butikken er atter fyldt med metervare. Fortovsrestauranten samt den lille bank filial er ligeledes i gang igen. Ved Kata BBQ er der nu ryddet op og genopbygningen kan gå i gang.

Rapport fra 13JAN05/dag 18 efter.

Det er næsten ikke til at tro. Dagens inspektion til stederne, der har været fulgt løbende siden kæmpebølgen slog til viste, at ikke blot er de fleste skader ved at være udbedret, men også at der er kommet flere folk på stranden. Solstolene og parasollerne mangler dog forsat. Kata BBQ, naborestauranterne samt dykkerfirmaerne har over 50 mand i arbejde med at genopbygningen. Nå opbygningen er tilendebragt om 1½ måned, er arkitekturen ved strandens sydlige hjørne blevet mere ensartet.

 

 

Strandvejen i Karon 28DEC04 –

2 døgn efter flodbølgen

Strandvejen i Karon Beach – 01JAN05 –

6 døgn efter flodbølgen. Med skam må man indrømme at beach road aldrig har været renere end nu

 

De sidste sandkorn bliver skyllet i kloakken

Billede fra 01JAN05 – 6 døgn efter

 

Kata Beach

Billedet fra 01Jan05 – 6 døgn efter

 

Kata Beach – nogle vil mene at den var smukkere med solstolene, - men ikke alle. Billede fra 01JAN05 – 6 døgn efter

 

 

Kata hovedgade har slet ikke været

berørt af flodbølgen.

 

Billede fra 01JAN05 – 6 døgn efter

 

 

Smøgen ved Kata BBQ – Den velkendte restauranten ud til stranden mangler.

Billede fra 01JAN05 – 6 døgn efter

 

Smøgen ved Kata BBQ – Den velkendte restauranten ud til stranden, er ved at blive genopbygget og fungere allerede nu igen.

Billede fra 13JAN05 – 18 døgn efter

 

 

CHALONG MARINA:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Havnen/marinaen i Chalong er der intet usædvanligt at se, bortset fra, at den gamle træmole, omsider har måtte give op, - men netop denne mole var så faldefærdig, at der det sidste års tid har hængt et skilt, der fraråede folk at gå ud på den.

 

KAMALA BEACH:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Kamala Beach by har jeg besøgt og den er forfærdelig medtaget, lige med undtagelse af det berømte Phuket FantaSea. Thaierne mener det er fordi stedet har masser af elefanter, - de beskytter og bringer nemlig held.

Rapport fra 06JAN05/dag 11 efter.

Kamala Beach Hotel & Resort åbner igen 01MAR05. I øjeblikket kan resortet tilbyde indkvartering på søster hotellerne Best Western Phuket Ocean Resort (fra nu af – og frem) samt Best Western Premier Bangtao Beach Resort & Spa (from 01FEB05 – og frem).

 

SURIN BEACH:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Ingen skader af betydning. Bambus restauranterne ved stranden er intakte. I dag kom der helt nye liggestole og solparasoller på stranden.

 

PHANG NGA:

Rapport fra 28DEC04/dag 2 efter.

Mangrove skovene er intakte og Phang Nga Bay Resort Hotel er ikke beskadiget. Mine svenske venner siger at der ingen spor er at se efter katastrofen her.

 

KRABI – AO NANG:

Rapport fra 31DEC04/dag 5 efter.

Fra et af vores kysthoteller (Phra-Nang Inn), har vi i dag 31DEC04 modtaget denne fax:

Alle vores gæster slap uden alvorlige skader fra flodbølgen. Siden hændelsen har vores medarbejdere arbejdet intens på at udbedre skader der opstod i restauranten, køkkenet og i nogle af de værelser, der befinder sig stueetagen på Coconut-wing.

Hotellet har nu genåbnet og indtægterne fra aftens Nytårs Middag vil gå ubeskåret til katastrofefonden for Krabi området.

 

KHAO LAK:

Rapport fra 03JAN05/dag 8 efter.

På vej mod Ranong passerede vi Khao Lak. Det var ikke noget opmuntrende syn der mødte os her. Som også refereret i pressen, så er ødelæggelsen næsten total, med undtagelse af højere liggende områder ved hovedvej #4. Selve hovedvejen er intakt, men flere af de nyopførte butiks huse på begge sider af vejen, der er totalskadede. Visse steder kan man fra vejen nu se kysten, da træer ligger væltede med rodnettet over jorden. På den øvrige 270 km lange strækning fra Phuket til Ranong, er der ingen tegn på ødelæggelser langs hovedvejen og Ranong by har intet mærket.

 

PHI PHI ISLAND:

Rapport fra 31DEC04/dag 5 efter.

En frygtelig tragedie har udspillet sig her. Ved Tonsai i syd, er kysten lav og smal.

Imidlertid er færgeforbindelsen til den nordlige del af øen atter åbnet. Phi Phi Natural Ressort med andre ressorts på denne del af øen er igen operative.

Siden 31DEC04 her Andaman Wave Master genoptaget sit daglige udflugtsprogram med stop ved Leamtong Beach.

 

DYKNING & LIVE A BOARDS TIL SIMILAN ISLANDS:

Rapport fra 02JAN05/dag 7 efter.

Dykker selskaberne har i dag 30DEC04 genoptaget dykning ved Similan Island, efter at denne marinenationalpark har været lukket siden flodbølgen.

Rapport fra 04JAN05/dag 9 efter.

Jette & Allan har efter eget velovervejet ønske valgt at tage på Live a Board til Similan Island i dag. De er retur 06JAN05 om aftenen og flyver hjem dagen efter. Jeg håber at få en melding tilbage om forholdene på dykkerstederne.

Rapport fra 08JAN05/dag 13 efter.

Fra Jette og Allan Allan.Nielsen66@skolekom.dk som var de første vi har sendt af sted til Similan efter Tsunami, har vi modtaget følgende:

 

Hej Per.

Som aftalt sendes hermed en kort breafing om dykkerturen til Similan:

--------

Dykkerrapport omkring vores live aboards dykkertur til Similan-øerne den 4-6 jan (3dage/2nætter). Dykkerturen til Similan var jo den første efter jordskælvet, så vi var lidt spændte på hvordan turen ville blive, og om dykkerstederne var ødelagt af tsunamien, som de fleste frygtede. Men de store forventninger vi havde inden, blev til fulde indfriet.

Bådens standard var det rene luksus, i forhold til andre dykkerbåde vi tidligere har sejlet med. Personalet var søde og rare (som det jo ligger til Thai'erne) og de vartede os fra morgen til aften. Både med god mad, med hjælp ved klargøring inden dykning, og så var de søde til at sejle Jette og andre "non divers" rundt til gode snorkling steder og bounty strande, mens vi andre dykkede.

Omkring selve dykningen er Similan-øerne også af høj klasse. Jeg selv har tidligere dykket omkring steder i Australien, Bali, Thailand, Fiji og Filippinerne og til sammenligning er flere af dykkerstederne omkring Similan højt rangeret på listen over bedste dykkersteder. Under havets overflade så jeg bl.a. leopardhajer, white/black reef hajer, skildpadder, blæksprutter, muræner, barracudaer, lionfish samt div. fiskearter. (se vedlagte fotos) Desuden er stedet kendt for sine utrolige mange flotte koraller som stadig var intakte, dog skal siges af et par af stederne var berørt af flodbølgen med ødelagte koraller til følge. (ved "Breakfast Bend" og "Anita's Reef")

 

Alt i alt en super dykkertur, som vi kun varmt kan anbefale til andre dykkere m.v.

 

Med venlig hilsen

 

Jette & Allan

Danmark

P.S. Tak for alt... vi ses næste gang.

Rapport fra 19JAN05/dag 24 efter.

Trine & Bjarke fra Lyngby deltog på en Live a Board ved Similan Island fra 16-18JAN05. Efter de var kommet glade og tilfredse tilbage til Phuket, har de sendt os denne lille mail:

Hej Per!

Er lige kommet tilbage fra en fantastisk tur! Det var over alt forventning. Baade skibet, betjeningen, forplejningen og dykningen. Kan varmt anbefales. Der var en del knaekkede koraller derude. Men de er langt fra oedelagte.

 

Vi ville hoere, om du kunne arrrangere en faerge til os til Ao Nang i morgen tidlig? Vi bor paa Little Mermaid i Karon Beach. Hvordan ordner vi det med betalingen? Vi ringer til dig senere og saa kan vi aftale naermere (jeg ved ikke, om vi chekker mail mere i dag). Men saa kunne du booke det til os nu.

 

Paa forhaand tak for hjaelpen.

 

Mvh, Trine og Bjarke

-------------------------------------------------------------------------

Se Trine & Bjakes undervandsbilleder fra Similan Island: Klik her

Muligvis vil de også skrive lidt i gæstebogen, når de får en ledig stund.

 

 

Leopardhaj 04-06JAN05

 

Fiskestime 04-06JAN05

 

Koral 04-06JAN05

 

Muræne 04-06JAN05

 

Havskildpadde 04-06JAN05

 

Fotografen Mr. Allan i midten

 

Angående beskadigede koralrev!

Den berømte fjer er igen blevet til en hel hønsegård. Onde tunger påstår at rygterne angående totalt ødelagte rev, er sat i gang på Koh Phangan og Koh Samui af dykkerselskaber, der operere i dette område. Sandheden angående revenes tilstand er. Nogle få (ikke alle) af de højt liggende rev er beskadiget. På alle ”Dive Sits” er der naturligvis allerede foretaget inspektion af Marine Park Myndighederne, hvorfor dykker firmaerne igen opererer. Der bliver naturligvis ikke ankeret op ved rev, der er beskadiget.

 

Herefter ser vi ingen grund til at fra råde folk at dykke ved Similan Islands.

Vores holdning er, ansvarlighed over for vores gæster formuleret på følgende måde:

Wild Kingdom Tours Co. Ltd. er et thailandsk registreret bureau, der lytter til anbefalinger, der er fremsat af vestlige i-landes sundheds- og udenrigsministerier. Disse anbefalinger vil blive efterlevet, såfremt de thailandske myndigheder, er enige i disse landes dokumentation.

 

I den aktuelle sag har de thailandske myndigheder, på baggrund af inspektion og udsagn fra eksperter, givet tilladelse til af der igen kan arrangeres kommercielle dykker ture ved Similan Island. WKT har tillid til at denne beslutning er velovervejet fra myndighedernes side.

 

Med hensyn til smittespredning i Khao Lak området, så er der endnu ikke konstateret reelle tilfælde af sygdomsudbrud. Hovedvej 4, der går gennem Khao Lak er åben for offentlig gennemkørsel. WKT har tillid til at denne beslutning er velovervejet fra myndighedernes side.

 

SNORKLING TURE:

Rapport fra 30DEC04/dag 4 efter.

Er genoptaget i dag 30DEC04, dog ikke til Phi Phi Island, som er særdeles hårdt ramt. Men øerne Koh Ha, Koh Bon & Koh Kai, som altid har været populære på grund af fine koralrev er der udflugter til igen.

Rapport fra 05JAN05/dag 10 efter.

Anders og kone fra Odense, der normalt sælger økologiske produkter på torvet, har været med. Tilbagemeldingen fra dem er at alt var utroligt flot og de så ingen spor overhovedet fra Tsunami katastrofen.

 

SEA CANOE I PHANG NGA BUGTEN:

Rapport fra 30DEC04/dag 4 efter.

Er genoptaget i dag 30DEC04 og WKT har gæster på denne nye præmiere.

 

 

Swimmingpoolen ved Phuket Island View Resort. Skaden her består i, at der er kommet saltvand i swimmingpoolen, hvilket betyder man skal tømme poolen for vand.

Billedet fra 28DEC04 (dag 2 efter)

 

 

Swimmingpoolen ved Phuket Island View Resort er nu tømt for havvand.

Billede fra 01JAN05 (dag 6 efter)

 

Swimmingpoolen ved Phuket Island View

Atter er poolen fyldt med rent vand og gæster daser i skyggen.

Billedet fra 13JAN05 (dag 18 efter)

 

 

Phuket Island View ” Back to Normal

Billedet fra 13JAN05 (dag 18 efter)

 

Side 2 – Klik her / Ny opdateret side med billeder en måned efter flodbølgen ramt

Yderligere oplysninger på:

info@wildkingdomtours.com

&

Nyt per 18JAN05 - Skriv i vores gæstebog – Klik her

J

Vi modtager gerne sande solstrålehistorier og billeder fra Phuket besøgende.

Hjælp thaierne bedst muligt – Blive ved med at besøge tropiske Sydthailand

Send siden videre til jeres bekymrede venner og gør opmærksom på, at situationen forbedres for hver dag der går. http://www.wildkingdomtours.com/WKT%20-%20Tsunami.htm

 

Wild Kingdom Tours Co., Ltd.

72 Nanai Road, Kathu, Patong, Phuket 83150 – Thailand.

Tel.: +66 (0) 76 296 231, Fax: +66 (0) 76 296 454

TAT License # 32/0095

Last page update 27 January 2005

 

Det danske rejsebureau

Log Wildkingdom Tours - Hornbill

i Thailand

"