Wild Kingdom Tours Co., Ltd,

 

Fra: Vibeke Nielsen [vike@post.tele.dk]

Sendt: 21. februar 2004 17:36

Til: pb@wildkingdomtours.com

Emne: Tak for en god tur til Khao Sok og Koh Yai Noi

Hej Per,

Tak for et godt arrangement, som virkeligt levede op til vores forventninger om at møde naturen og opleve dyrene, regnskoven og befolkningen på nærmeste hold.

Vi kan heldigvis se, at vi valgte rigtigt ved tilrettelæggelsen af ruten, så vi blev mere og mere civiliserede, efterhånden som rejsen skred frem. Vi var endda så heldige at blive opgraderet på hotellet i Bangkok, så vi fik et luksusværelse på 21 etage på Grand China Princes med 5 m bred balkon med udsigt over hele Bangkok, sol hele dagen og kun en etage op til pølen..

På Koh Yai Noi blev vi modtaget ved båden af vor smilende ven "The nutty professor", som bestyrede Holliday Resort på Long Beach. Dette kælenavn, havde vore to naboer fra England i nummer 10 givet ham på grund af hans altid venlige, kejtede og smilende væsen og lidt store omfang. Der var heller ikke flere gæster end os 4 og så to thailændere.

"The nutty professor" sørgede for at opholdet blev en succes, og at vi blev kørt til ressorten, hvor vi igen blev mødt med et stort smil og et glas iskoldt vand, og for at vi bagefter blev installeret i hytte nr. 12 med den skønneste havudsigt fra balkonen.

Fra dobbeltsengen i huset kunne vi ligge og kigge ud på solopgangen over havet bag landskabet ved Krabi, og om aftenen på det lilla genskær fra solnedgangen..

Huset ligger på en skrænt og er bygget på pæle, og det har en dejlig bred terrasse. Nogle meter foran og nedenfor terrassen går vejen (som stort set ikke var trafikeret), der fortsætter øen rundt, dernæst kommer stranden og så havet, hvor de skønneste øer dukket op midtvejs til Krabi.

Når vi om aftenen sad på terrassen og nød en kop kaffe eller en kold øl og hilste på lokalbefolkningen, der kom forbi havde vi et kor og akkompagnement af de skønneste junglelyde fra skoven bag ressorten samt bølgernes stille slag mod stranden.

Der er ca. 2,5 meters tidevandsforskel, hvorfor stranden er meget bred ud for ressorten, når det er ebbe. Derfor anbefalede vor ven, at vi gik ud til enden af Long Beach for at bade ca. 500 m mod nord, når det var lavvande. Her skrånede stranden noget mere, så vi kun skulle gå nogle meter ud i vandet før vi kunne bade. Til gengæld kunne vi så ved højvande kaste os lige ud i det lunkne vand ud for ressorten. Bare herligt! Maden var dejlig og meget varierende, og vi kunne frit bestille fra spisekortet, og vi bestilte også de dejligste grillede fiskeretter ved siden af den normale middag, det skulle vi dog betale lidt ekstra for ikke meget. Deres kæmpe tigerrejer og krabber kan anbefales, men de skal bestilles i forvejen.

Der var desværre ikke happy hour men en big Chang var fast punkt på dagsordenen før middagen, og da jeg på min fødselsdag syntes, vi skulle have en drink før maden, satte jeg vor ven på en hård prøve. Jeg bestilte en Gin og lime fra menu kortet, men han klarede det ved at ringe til baren henne om hjørnet, hvorefter han kørte hen og hentede "bartenderen", som han kom tilbage med på bagsædet af knallerten holdende de to drinks i hænderne.

Tro det eller ej, den 2. dag cyklede vi øen rundt på et par lejede cykler uden bremser, så husk at sige til andre, de skal tjekke bremserne. Der var dejlig og varm tur, og der var en, der havde ondt bagefter hvem tror du det var? Ikke mig denne gang.

Næste dag havde vi den inkluderede sejltur til de nærliggende øer. Vi havde en havkajak med, så vi selv kunne padle ind i lagunen, igennem grotter og rundt om øerne. Bådføreren var helt fin, og sørgede for, at vi kom de rette steder hen, hvor der stadig var koralfisk at se, helt flot selvom vi måtte konstatere, at de fleste koraller desværre var døde. Turen var alligevel helt perfekt.

Øen er bestemt ikke overrendt, og vi fik udover cykelturen også gået en del. Vi fandt bl.a. vores egen private strand, som vi stort set havde for os selv. Der fik vi også set, to fiskeørne der stort set hver dag kredsede over hovedet på os. På cykelturen så vi en ca. 2 lang slange snige sig over stien foran cyklerne, og på turen hjem en dag fra stranden så Vibeke en 1 m lang øgle 20 cm bred over bugen, der krydsede vejen. Så er man indstillet på at opleve naturen, havet, udsigten og ikke for mange turister, så er dette lige stedet. Og alt i alt er øen og ressorten et sted, dertil fulde levede op til vore forventninger, og som varmt kan anbefales til alle, der ligesom os er ude efter et liv ved stranden i palmernes skygge og med lyden af bølgernes stille brusen, med mulighed for at opleve den fremmede natur og den lokale befolkning og en smilende betjening, der vil gøre alt for at opholdet bliver behageligt. Som kuriosum skal nævnes, at de også har Safety box. Den bar "The nutty professor" over og stille på sengebordet i vores hus. Han gjorde meget ud af at instruere os i åbning af skabet. Men da han ikke vidste hvordan koden skulle skiftes, fortalte han hvilken kode vi skulle benytte - og boltene til indmuringen, lå forsvarligt i boksen. Vi benyttede den alle dage, og havde ingen problemer, alt lå i den til vi rejste.

Desværre er det nu igen blevet hverdag, men vi har dog den glæde, at det her er blevet lysere, og at der ikke er nogen der på nogenlunde samme tidspunkt slukker og tænder for stikkontakten hver dag.

 

De bedste hilsener

Vibeke og Kenn

 

Retur til Khao Sok siden