Det danske rejsebureau

Log Wildkingdom Tours - Hornbill

i Thailand

Phuket - Historiske, Kulturelle & Geografiske fakta

 

English version

 

Største ø - mindste thailandske provins

Introduktion Phuket

 

 

Khao Sok National Park, A true rainforest of origin - 2½ hours drive from Phuket, Krabi, Ao Nang, Phang Nga, Khao Lak, Nature lovers paradise, wildlife, jungle, Art's river view lodge, Chiew Larn Lake, Rajjabrapa Dam, jungle raft, a dream land of mist and mountains

 

 

Velstand, skønhed og egenrådighed har kendetegnet øen gennem tiderne.

 

FAKTA #1

FAKTA #2

FAKTA #3

FAKTA #4

FILM & LINKS

 

 

30 % af Phukets befolkning er etniske kinesere.

De to heltinder er Phukets varetegn

IKKE VERDENS STØRSTE TURARRANGØR - MEN SIMPELTHEN DEN BEDSTE

NAVN & STØRRELSE:

Phuket (udtales: Boo-KET) er Thailands mindste og rigeste provins, men landets største ø med sine 543 km2. (ca. som Falster 514 km2). Tidligere kendt som Talang (Tha-Laang) og fra vestlige søkort Junk Ceylon, der er opstået fra det malaysiske Tanjung Salang. Stednavnet Phuket stammer ligeledes fra et malaysisk ord for bjerg ”bukit, hvilket er hvad øen ligner på afstand. Øen er forbundet til fastlandet Thailand af to broer. Det ligger ud for vestkysten af Thailand i Andaman Havet

 

HISTORIE:

Øen lå tidligere på en af de vigtigste handelsruter mellem Indien og Kina og blev ofte nævnt i portugisisk, fransk, hollandsk og engelsk skibslogbogsfortegnelser.

I 1685 overlod konge Narai, tinmonopolet på Phuket til den fransk ambassadør Chevalier de Chaumont. Chaumont blev tillige udnævnt til guvernør på øen. Franskmændene bortvistes dog fra Siam i 1688 efter den siamesiske revolution. Den 10. april 1689 mislykkedes, et forsøg på at genskabe en form for fransk kontrol i Siam.

Et burmesiske angreb af Phuket var under opsejling i 1785. Kaptajn Francis Light, fra Det Britisk East India Company passerede øen og sendte bud til de lokale myndigheder om, at han havde observeret burmesiske styrker forbereder sig på at angribe.

Fru Phu Ying Chan, - hustru til den nyligt afdøde guvernør og hendes søster Mook samlede derefter alle de kræfter, de kunne. Historien fortæller, at da der var mangel på kampduelige mænd, lod de øens kvinder iføre sig mandlig militæruniformer.

Efter en måned lange belejring, blev de burmesiske tropper tvunget til at trække sig tilbage uden egentlig konfrontation den 13. marts 1785, - efter sigende fordi burmeserne opfattede øens kampduelige indbyggere til at være i overtal. De to kvinder blev lokale heltinder, der modtager de ærefulde titler Thao Thep Kasattri og Thao Si Sunthon fra King Rama I.

Under kong Chulalongkorn (Rama V) regeringstid, blev Phuket det administrative centrum for de tinproducerende sydlige provinser.

 

BEFOLKNING:

Den bopælsregistrerede befolkning Phuket er over 320.000 (Jun 2007). Hertil kommer, et ukendt antal fra andre thailandske provinser for at få arbejde af kortere eller længere varighed på øen. Højsæsonens befolkning menes at være over 700.000. Det vigtigste befolkningscenter er Phuket City med 70.000 registrerede indbyggere. Andre store befolkningscentre er Patong, Karon, Kata, Nai Harn, Rawai, Chalong, Kamala, Surin, Thalang og Kathu.

De vigtigste befolkningsgrupper er Thai buddhister (71 %), muslimer af malaysisk afstamning (24 %) og havsigøjnere (4 %). Havsigøjnere var først på øen. Oprindeligt nomadiske fisker, der har deres eget sprog og religion. Der er tre Sea Gypsy landsbyer i Phuket. Et ved Rawai, en på Koh Sirey og en ved Sapham.

 

PRODUKTION:

Selv om turismen i dag er den største valutaindtjener, har lokalbefolkningen altid klaret sig godt, takket være forekomster af tin. Tin minedrift nåede sit højdepunkt i begyndelsen af det attende århundrede og bragte en bølge af indvandrere, herunder mange kinesere som arbejdskraft i minerne. Tinminedriften forsætter i dag til havs i PhangNga Bugten, mens minerne på land er udtømte. De tidligere åbne miner står tilbage som mergelgrave, der flere steder er forvandlet til indlandslaguner, som ved bl.a. Bang Tao og Nai Harn. Af andre naturforekomster kan nævnet store arealer tilplantet med gummitræer, cashewnød og kokospalmer. Ved siden af, er fiskeriet en næsten uudtømmelig kilde til velstand. Derfor er prisniveauet her, da også en del højere end i det øvrige Thailand, dog uden at overgå priserne i vores hjemland. Gummitræet blev introduceret til Phuket fra Sydamerika ved forrige århundrede skifte. Plantagerne breder sig ud over øens lavtliggende områder.

 

DET KINESISKE ISLÆT:

Tinminedriftens efterkommere udgør 30 % af dagens befolkning på øen og er fuldt integreret i Phukets samfund. De taler thai, har indgiftet sin med thaierne og praktisere buddhistiske ritualer, selv om mange af dem også praksis Daoisme. Faktisk er Phuket et af de begrænsede områder i verden, uden for selve historiske Kina, hvor man finder flest Kinesiske Pagode Templer og der opføres til stadighed nye. Mange af de ældre kinesiske familier i Phuket er indflydelsesrige i erhvervskredse og driver forretninger inden for alle områder.

 

FERIEØEN:

Øen har flere strande i verdensklasse og turistområder der appellere til forskellige ferieformer. Disse findes stort set kun på den vestlige og sydlige side af øen. Den største by hedder Phuket City og er næsten kun forbeholdt lokalbefolkningen. I forbindelse med Phuket City på østsiden, ligger industrihavnen.

Patong er den mest livlige og største turistby. Det er en "had eller elsk" by som samler hele underholdningsindustrien omkring sig med barer og diskoteker. Alligevel vælger mange dette sted på grund af den flotte bugt med de gode bade muligheder.

Kata er en perle, der vender ud mod Andaman Havet og stranden her er virkelig indbyderne. Byen har et meget roligere tempo end Patong og er mere velegnet til afslapning. Begge byer har et bredt udvalg af restauranter, der er specialiserede inden for alle grene af gastronomien, men som udgangspunkt for udflugter er det hip som hap, hvor man bor.

Et indtil videre overset område for charter turismen er Nai Harn. Her finder man ro og ikke samme hurlumhej, som i ved de kendte turistghettoer. Mange fastboende udlændinge har slået sig ned ved Nai Harn, som desuden har en af øens bedste strande, - men sig det ikke til nogen.

IKKE VERDENS STØRSTE TURARRANGØR - MEN SIMPELTHEN DEN BEDSTE

Naturlig latex udvindes fra gummitræet saft.

De Sino-portugisiske  handelshuse

The Buddhist Temple of Wat Chalong

Det travle, administrative center for Phuket bliver ofte overset til fordel for strandene, men der er en del at se og gøre i Phuket City. Den gamle bydel daterer sig tilbage til tinminedriftens dage for over 150 år siden. Indbringende malm grundlage kinesiske immigranters store formuer. Fine eksempler på både restaureret og urestaureret Sino-Portugisisk akitektur, findes i nærhedens af friskvaremarkedet. Fra bakketoppen Khao Rang Hill er der fantiske udsigter over byen.

+++

Det mest betydningsfulde af de 29 buddhistiske templer på Phuket, er Wat Chalong. Det er dedikeret til to meget ærværdige munke, der med deres viden om plantemedicin, hjalp de sårede fra tin-minearbejdernes oprør i 1876.

 

 

Patong Beach Road

Patong Beach

Wild Kingdom Tours – Din lokale arrangør af uforglemmelige oplevelser

Phuket’s årlige vegetarfestival

9 dage med bizarre optog i slutningen af oktober eller begyndelsen af november blev startet af et teater.

For dem, der aldrig har hørt om begrebet Phuket’s Vegetar Festival kan det lyde uinteressant. Men festivalen indeholder meget mere end, hvad navnet antyder. Faktisk er det den største og mest betydningsfulde begivenhed i Phuket provinsen som i sær dyrkes af øens befolkning med kinesiske aner.

 

 

OPRINDELSE

Den religiøse begivenhed kom til Phuket i 1870’erne, da arbejdsgiverne i den blomstrende mineby Kathu hyrede et teaterensemble fra Kina, som belønning for en god indsats.

I en tid, hvor afstandene var store tog truppen ophold i flere måneder. Under opholdet ramtes aktørerne af en epidemi og teatret var tvunget til at lukke ned.

Et lignende udbrud af sygdom, havde tidligere ramt truppen i Kina og var blevet helbredt med religiøse ritualer, - noget der ikke var blevet praktiseret stor udstrækning af den de besøgende gøglere. 

Overbeviste om, at de blev straffet med sygdommen for deres forsømmelighed undlod hele truppen, at spise kød og animalsk olie. Samtidig blev intense religiøse ritualer praktiseret i en periode på 9 dage og 9 nætter, med henblik på at rense krop og sind for at slippe af med det onde.

 

Mærkeligt nok genvandt alle truppens medlemmer deres normale helbred umiddelbart efterfølgende.

Dette forårsagede stor undren hos den lokale befolkning, hvoraf nogle efterlignede ritualerne året efter og oplevede det som gavnligt, både fysisk og mentalt.

Antallet af mennesker, der praktiserer ritualerne øgedes år for år og nu er det blevet en festival for hele øen. Selv folk, af ikke kinesisk oprindelse eller med tilknytning til kinesere ved ægteskab deltager nu, tiltrukket af de ledsagende aktiviteter og den fascinerende spænding.

Ingen film herunder?

Download Adobe Flash Player

Kontakt Wild Kingdom Tours direkte for bedste pris eller vælg online reservation gennem vores partner

Bestil og være forberedt - Send en E-mail til Wild Kingdom Tours

Rundtur i Thailand fra Nord til Syd:

DE NORDLIGE SMIL

SAMUI & NABOØER

HUSBÅD TIL ”UTOPIA”

TREKKING I NORD

BANGKOK - RIVER KWAI

DYKKER EVENTYR

KHAO SOK N. PARK

RACHA-RAYA ISLAND

KOH LIPE’S STRANDE

PHUKET OPHOLD

PHUKET UDFLUGTER

KRABI & KHAO LAK

Ingen film herunder?

Download Adobe Flash Player

*  Yderligere oplysninger og booking på:

info@wildkingdomtours.com

WKT068 KABEL FLYVNING i ABEHØJDE

WKT009 SEA CANOE – Skjulte Laguner

WKT014 – SNORKEL på til de bedste koralrev

WKT011 – ARMBRÆKKENDE HAVFISKERI

WKT027  ATV Off Road Adventure

WKT007 – KABLESKI – Bedste bane i Asien

TILBAGE TIL FORSIDEN

BO GODT & BILLIGT i PATONG

This animation gif belongs to www.wildkingdomtours.com Copyright Wild Kingdom Tours Co., Ltd. Hotel bookings river kwai rejsebureau thailand sas bonuskort similan øerne similan islands phuket adults show phuket activity phuket jewellery shops ranong visarun ranong lotus thai gem gallery tsunami ved phuket tsunami phi phi island visa fee of singapore from malaysia ægteskab thai worlds biggest jewelry store tour river kwai jungle raft thai tailor denmark tsunami bangkok tsunami patong beach tsunami billeder  phuket gems gallery international manufaktur gems gallery bangkok thailand gift i thailand guest house patong internet granit borgerkrig i cambodja borgerkrig i cambodia corals on the south coast of australia elefant ridning bangkok cruise go to phi phi island info over yao yai malmo tour langtids billeje pakseng pier phi phi island paradis øer khao sok national park khao sok koh yao krabi how to get to khao sok koralrevene Online booking Thailand, Hotel online bookings Thailand, Thailand hotel online Booking,  Booking online hotel Thailand,
Cheap hotel in thailand, cheapest hotels in Thailand, best price hotel en thailand, billig priser på hoteller i Thailand, discount hotels in thailand, billig billig udyrt, www.wildkingdomtours.com Copyright Wild Kingdom Tours Co., Ltd. Hotel bookings river kwai rejsebureau thailand sas bonuskort similan øerne similan islands phuket adults show phuket activity phuket jewellery shops ranong visarun ranong lotus thai gem gallery tsunami ved phuket tsunami phi phi island visa fee of singapore from malaysia ægteskab thai worlds biggest jewelry store tour river kwai jungle raft thai tailor denmark tsunami bangkok tsunami patong beach tsunami billeder  phuket gems gallery international manufaktur gems gallery bangkok thailand gift i thailand guest house patong internet granit borgerkrig i cambodja borgerkrig i cambodia corals on the south coast of australia elefant ridning bangkok cruise go to phi phi island info over yao yai malmo tour langtids billeje pakseng pier phi phi island paradis øer khao sok national park khao sok koh yao krabi how to get to khao sok koralrevene Online booking Thailand, Hotel online bookings Thailand, Thailand hotel online Booking,  Booking online hotel Thailand, Cheap hotel in thailand, cheapest hotels in Thailand, best price hotel en thailand, billig priser på hoteller i Thailand, discount hotels in thailand, billig billig udyrt, www.wildkingdomtours.com Copyright Wild Kingdom Tours Co., Ltd. Hotel bookings river kwai rejsebureau thailand sas bonuskort similan øerne similan islands phuket adults show phuket activity phuket jewellery shops ranong visarun ranong lotus thai gem gallery tsunami ved phuket tsunami phi phi island visa fee of singapore from malaysia ægteskab thai worlds biggest jewelry store tour river kwai jungle raft thai tailor denmark tsunami bangkok tsunami patong beach tsunami billeder  phuket gems gallery international manufaktur gems gallery bangkok thailand gift i thailand guest house patong internet granit borgerkrig i cambodja borgerkrig i cambodia corals on the south coast of australia elefant ridning bangkok cruise go to phi phi island info over yao yai malmo tour langtids billeje pakseng pier phi phi island paradis øer khao sok national park khao sok koh yao krabi how to get to khao sok koralrevene Online booking Thailand, Hotel online bookings Thailand, Thailand hotel online Booking,  Booking online hotel Thailand, Cheap hotel in thailand, cheapest hotels in Thailand, best price hotel en thailand, billig priser på hoteller i Thailand, discount hotels in thailand, billig billig udyrt, www.wildkingdomtours.com Copyright Wild Kingdom Tours Co., Ltd. Hotel bookings river kwai rejsebureau thailand sas bonuskort similan øerne similan islands phuket adults show phuket activity phuket jewellery shops ranong visarun ranong lotus thai gem gallery tsunami ved phuket tsunami phi phi island visa fee of singapore from malaysia ægteskab thai worlds biggest jewelry store tour river kwai jungle raft thai tailor denmark tsunami bangkok tsunami

Klik her

< Klik for at returnere til forsiden

Advarsel: Det kan være stærkt vanedannende at besøge Thailand

Vi er et incoming agentbureau med base i Thailand.

Vi laver F.I.T. / G.I.T. arrangementer for oversøiske bureauer.

 

Indsæt WKT-banner på din hjemmeside. > Klik her <

Wild Kingdom Tours Co., Ltd.

10 Phisit Karani Road,

Patong Beach, Phuket 83150, Thailand

Tel.:  +66 (0) 76 296 231

Fax:  +66 (0) 76 296 454

Dansk SKYPE telefonnummer 3696 0738.

Telefontid 09:00 til 11:30 (dansk tid)

 

Office of Tourism Development License 34/0001

Last page update 21 November 2010

Bliv fan

Det danske rejsebureau

Log Wildkingdom Tours - Hornbill

i Thailand

 

Skype:

My status

Wild Kingdom Tours

"